VEELGESTELDE VRAGEN

HASP-O ZEPPEREN

 • Jullie liggen mooi in het groen, maar hoe geraak je in Zepperen?

  • Openbaar vervoer: via busverbindingen uit Nieuwerkerken, Gingelom, Groot-Sint-Truiden... die samenkomen aan Station Sint-Truiden kan je een directe verbinding nemen naar onze school: bus S2. Vanuit Wellen, Alken, Ulbeek kan je makkelijk bus 23a nemen. Deze bussen stoppen recht voor de ingang van ons schoolterrein.

   Uiteraard zijn er nog een aantal andere lijnen die aansluiten aan het station van Sint-Truiden. (Lijn 26 Heers, lijn 42 Landen ( Buvingen, Borlo, Gingelom), lijn 41 Jeuk (Aalst, Mielen), lijn 21a Velm, lijn 27 Zoutleeuw, lijn 13 (Dormaal, Orsmaal)


   Fiets: Als groene school met een sportrichting promoten we natuurlijk het gebruik van de fiets. We zijn vlot bereikbaar via het fietsroutenetwerk en zijn gelegen tussen de fietsknooppunten 171 en 180.

   Auto: 's Ochtends wordt de geasfalteerde voorste speelplaats omgetoverd tot kiss and ride-parking. Je kan zoon of dochter dus gewoon voor het gebouw afzetten zonder noemenswaardige verkeershinder.

   Carpool: we helpen graag mee om carpoolinitiatieven te faciliteren tussen ouders die uit dezelfde buurt komen.

 • Voorziet de school eten?

  • Dankzij het internaat kunnen we warme maaltijden aanbieden. Daarnaast kan je ook broodjes bij ons bestellen. Tussen de herfst- en de krokusvakantie kan je ook lekkere verse soep bij ons verkrijgen, zodat je van een warme, gezonde drank kan genieten op koude dagen.

 • Werkt de school met een online platform?

  • Wij werken met Smartschool voor alle interne communicatie, begeleiding, resultaten, remediëring, …

 • Wij komen van ver. Heeft de school een internaat?

  • Jazeker, in onze schoolgebouwen is het SAZ internaat ondergebracht. Zowel kleuters als jongvolwassenen vinden er een tweede, gezellige thuis in een rustige omgeving. Allerlei regelingen op maat zijn mogelijk (halfintern, om de twee weken, bepaalde weekdagen,...). Neem contact op met ons internaat en zij helpen je graag verder!

 • Organiseren jullie ook naschoolse studie op school?

  • Via het internaat kan een leerling genieten van naschoolse studie op school. Je bent dan ‘halfintern’. Ook hiervoor neem je best contact op met het internaat, zij helpen je graag verder met een formule op maat.

 • Hebben jullie één grote speelplaats voor alle jaren?

  • Neen, we hebben 2 gescheiden speelplaatsen in het groen, een voor de eerste graad en een voor de bovenbouw.


   Speelplaats 1ste graad : de speelplaats vooraan het hoofdgebouw. Deze wordt uitsluitend gebruikt om te sporten (voetbal- en basketbalveld). Er is een groot grasveld naast het hoofdgebouw, en een nieuw afdak. De eerste graad heeft voornamelijk les in onze E-blok, voorzien van een eigen sanitaire blok.


   Speelplaats 2de en 3de graad: naast de sporthal strekt de speelplaats 2de en 3de graad zich uit tot aan het overdekte gedeelte. Naast een geasfalteerd sportgedeelte, is er een groen sportveld en een keuveltuin waar de leerlingen van de bovenbouw zich kunnen ontspannen.

 • Wat zijn de slaagkansen in het hoger onderwijs voor Hasp-O Zepperen?

  • Onze leerlingen doen het goed in het hoger onderwijs en scoren, algemeen genomen, ook ruim boven het Vlaamse gemiddelde. In sommige gevallen spreken we zelfs van uitzonderlijk goede slaagkansen binnen het eerste jaar hoger onderwijs, nl. 85%. Ook leerlingen die na het secundair onderwijs niet kiezen voor hogere studies doen het goed.

  • We zijn erg blij dat onze leerlingen succesvol zijn, en dat ze vaak nog alle kanten uit kunnen, ongeacht welke richting ze bij ons volgden, maar vooral vinden we het belangrijk dat ze doen waar ze goed in zijn, dus wat ze graag doen. Dat is voor ons alvast het belangrijkste: leerlingen die zich goed voelen, goed voorbereid zijn door onze leerkrachten en daardoor floreren.

 • Loopt de richting wetenschappen ook verder in de tweede en derde graad doorstroom?

  • We bieden inderdaad geen specifieke richting wetenschappen aan in de 2de en 3de graad, maar dit maken we ruimschoots goed binnen onze richtingen in de doorstroom 2de graad.

   Zo is er een keuzepakket extra wetenschappen in het 4de jaar en kiezen we ervoor om in de richtingen Latijn-Wiskunde en Economie-Wiskunde in de 3de graad meer complementaire uren wetenschappen aan te bieden dan aanbevolen. Het verleden leert ons dat ook deze leerlingen voldoende wetenschappen hebben gehad om te slagen voor o.a. de toelatingsproef geneeskunde of de ijkingstoets ingenieurswetenschappen.